Ne-am cazat la Mesteceni pe durata unui weekend, vara aceasta. Nu as putea spune altceva decat ca am fost tratati cu un meniu de tot deliciul si cu ospitalitatea aceea calda - tipic ardeleneasca . Daca ar fi sa-l asociez cu ceva, as spune ca e locul acela in care mergi cand vrei sa te simti ca acasa. Roxana Mirica, Sibiu


Cluj, Salicea nr. 86
0040 754 041 508
info@lamesteceni.ro
Povestea noastra  |  Galerie foto  |  FAQ  |  ROI  |  Contact  |  
Te afli la: Home / De facut si de vazut

De facut si de vazut

 De facut:

Pensiunea La Mesteceni va ofera o piscina pentru adulti si una special amenajata pentru copii, ambele fiind incalzite cu panouri solare.

Tarife piscina 2017

Denumire acces Tarif lei
L-V
Tarif lei
S-D

15 iunie - 1 septembrie

Enjoy adulti
Include acces vestiar, sezlong, teren de sport
35 lei 45 lei
Enjoy copii 4 - 12 ani
Include acces vestiar, loc de joaca, teren de sport
20 lei 30 lei
Enjoy copii < 4 ani
Include acces vestiar, loc de joaca, teren de sport
gratuit
gratuit

15 mai - 15 iunie / 1 septembrie - 15 septembrie

Enjoy adulti
Include acces vestiar, sezlong, teren de sport
35 lei 35 lei
Enjoy copii 4 - 12 ani
Include acces vestiar, loc de joaca, teren de sport
15 lei 15 lei
Enjoy copii < 4 ani
Include acces vestiar, loc de joaca, teren de sport
gratuit gratuit


Aici copii se vor bucura de aer curat, mancare sanatoasa, dar si un loc de joaca special amenajat pentru ei. Spatiile destinate celor mici sunt dotate cu jocuri si jucarii menite sa faca cat mai interesanta si placuta sederea la noi.

Locurile de joaca din incinta pensiunii La Mesteceni sunt destinate copiilor cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani, respectiv 4-12 ani.

Mini terenul de sport este amenajat cu spatii in cadrul carora se pot practica urmatoarele sporturi: tenis cu piciorul, baschet, minifotbal, astfel va puteti bucura deactivitati sportive impreuna cu familia si prietenii dumneavoastra.

De vazut:


1.Cheile Turzii:

O rezervatie naturala protejata, aflata la o distanta de 6km vest de Turda, de-a lungul vaii Hasdate. Cheile au o lungime de 1270m si o inaltime a peretilor de pana la 250m. In total se cunosc aici cca 60 de pesteri, firide sau arcade (resturi ale unor pesteri prabusite), aproape toate de dimensiuni mici (doar 8 depasesc 20m lungime, cea mai mare atingand 120m).

Cheile Turzii ofera un peisaj carstic de o rara salbaticie: stanci inalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, valcele pietroase, grohotisuri, arcade etc. Contin peste 1.000 de specii de plante si animale, unele reprezentand elemente rare, ca usturoiul salbatic sau acvila de stanca.

Cheile Tureni:Cheile Turului (denumite si Cheile Turenilor) sunt o rezervatie naturala salbatica, cu o suprafata de 25ha aflata la nord de municipiul Turda, in judetul Cluj. Au o lungime de 1850m iar peretii (inalti de 100 - 150m) sunt decorati cu diferite forme carstice: cascade, marmite, pesteri. Sunt relativ greu de strabatut. Au fost sapate de Paraul Racilor in calcare jurasice si sunt situate intre comuna Tureni?isisatul Copaceni, la mica distanta de drumul european E60, Cluj-Turda.


2. Salina Turda:

Salina Turda se gaseste in zona Durgau - Valea Sarata din Turda. Intrarea in Salina (prin galeria de acces Franz Josef) se face din str. Salinelor 54A (cartierul Turda Noua). Zacamintele de sare din Transilvania(exploatate sistematic in cursul vremii la Ocna Dejului, Cojocna, Turda,Ocna Mures, Ocna Sibiului ?isiPraid) s-au format cu 13,5 milioane de ani in urma, intr-o mare cu adancime redusa si sub un climat tropical foarte cald. Stratul de sare se intinde pretutindeni in subsolul Transilvaniei, avand o grosime de circa 400m. Straturile groase de sedimente depuse ulterior deasupra celui de sare, au apasat cu o greutate imensa stratul maleabil (plastic) de sare, care a cautat zone mai slabe ale scoartei terestre la marginea Transilvaniei, unde s-a ridicat sub forma unor ciuperci cu inaltimi de peste 1.000m, ajungand de multe ori chiar pana la suprafata pamantului (cazul localitatilor cu vechi exploatari de sare mentionate mai sus). La Turda, ciuperca de sare are o inaltime de cca 1.200m (cercetata prin foraje relativ recente).

Dovezi arheologice sigure ale exploatarii sarii la Durgau - Turda exista din perioada preromana (50 i.C.-106 d.C.). Romanii (106-274 d.C.) au exploatat sarea la Durgau in camere piramidale de 17 - 34m adancime si 10 - 12m latime. In afara masivului de sare de la Durgau, romanii au exploatat si masivul de sare invecinat de la Baile Romane (in zona strandului actual).


3.Statiunea Baisoara:

Statiunea Baisoara este situata la aproximativ 50km de Cluj-Napoca, detine o partie de schi iar vara exista conditii prielnice pentru vanat si pescuit.

Se pot practica diverse sporturi si jocuri, mai ales cele montane, pentru practicarea carora exista in zona vaste posibilitati, in special pentru drumetie, schi alpin, schi de tura, ciclism montan, parapanta.

Sezonul de schi dureaza 4 luni pe an, din decembrie pana in martie.

Partia Baisoara are un grad mediu de dificultate cu dotari ce va pot oferi o vacanta la schi cu adevarat placuta.

Statiunea Baisoara este una dintre cele mai importante statiuni turistice montane din judetul Cluj si din ansamblul Muntilor Apuseni prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotarile existente, prin valorile naturale si culturale din imprejurimi.

Statiunea este considerata ca fiind a doua zona turistica din Europa, bogata in ozon.


4.Municipiul Cluj-Napoca:

Incarcat de istorie, dar deopotriva promotor al unora dintre cele mai moderne idei si premiere romanesti si internationale, Cluj-Napoca este atestat de peste 2000 de ani. Era cunoscut in evul mediu pentru prosperitatea sa si, de aceea, a fost supranumit "Orasul Comoara”. El isi invita astazi contemporanii sa descopere aerul medieval al strazilor sale, frumusetea arhitecturala a constructiilor, dar si pe cea din sufletul oamenilor, modelat de-a lungul secolelor de conditiile geografice, economice si istorice, dar si de influentele culturale, care i-au facut renumiti pe ardeleni prin seriozitate, chibzuinta si cumpatare.


*Pentru mai multe obiective turistice accesati site-ul:

http://www.ghidvideoturistic.ro/ghid-turistic/Obiective-turistice-Cluj-18-zona.html

 

 

 

 

 


Copyright © 2015 La Mesteceni.

Hide